lördag 31 december 2011

Jättebobor och nakna brudar

Med en råttmatte som har förbannat mycket att stå i just nu blir uppdateringarna här om möjligt ännu sämre och glesare än normalt. All ledig tid går till långvansarna, har knappt startat datorn sedan början på december. Anyhow, liten statusuppdatering:

För en månad sedan flyttade tre äldre herrar, Napoleon, Nelson och Angus, in. Napoleon och Nelson (som vi kallar för Jätteboba) är kullsyskon med vår Gif från Tezzlans, och Angus kom från Ladugårdens. Angus var ganska tunn och gubbig när han kom hit. Under färden hit verkade grabbarna ha dragit på sig en förkylning och på Angus ville den inte ge med sig. Han blev istället svagare och svagare trots behandling och när han sedan slutade äta, dricka och tvätta sig bestämde vi oss för att låta honom somna in den 23 december.

Napoleon och Nelson var utöver förkylningen pigga och fräscha och kryade snabbt på sig. Nelson hade dock både bumblefoot och en tumör som växte i ett rasande tempo, men då han i övrigt var den piggaste och mest levnadsglada gamling jag någonsin träffat så var beslutet att försöka operera inte speciellt svårt att ta. Tumören, som vid operationstillfället den 23 december växt sig stor som en golfboll, var lätt att ta bort och allt gick och går fortfarande bra. Han hade nog inte klarat en månad till om tumören fått vara kvar, nu gav vi honom kanske ett år till.

Kort efter att gubbarna flyttat in bestämde vi oss för att låta Gif somna in, som under senare tid blivit väldigt gubbig och skruttig. Han klarade inte av att tvätta sig ordentligt och balansen blev sämre och sämre. Giffen skedar nog lyckligt med som gamla vapendragare Lilla Blå där uppe i himlen nu. (Skedspecial med Blå och Gif comin up soon!)

För en vecka sedan flyttade även två nakna tjejer på 20 veckor in. Det är ett Råtthälpsärende och dessa damer skall omplaceras så snart ett bra hem dyker upp.

Bilder på alla nya små råttansikten kommer asap, jag lovar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar